Vrste tamponov

‹ Natrag

Digitalni* ali klasični tampon
*Vstavimo s prstom, kar nakazuje že samo poimenovanje »digitalni tampon«. Beseda digit namreč v angleščini pomeni prst in od tu izraz digitalni tampon.

Aplikatorski tampon
Aplikatorski tampon je tampon, vstavljen v poseben aplikator, ki omogoča še posebej higienično in udobno namestitev.

Tamponi z aktivno substanco

TAMPONI S PROBIOTIKI
V Tosami izdelujemo tudi tampone s probiotiki, ki so primerni za uporabo v času menstruacije, kot preventiva in samopomoč pri težavah z ravnovesjem v nožnici. Vsebujejo probiotične mlečno-kislinske bakterije Lacto Naturel®, ki se aktivirajo ob stiku z menstrualno krvjo. Laktobacili prodrejo iz notranjosti tampona v nožnico, kjer dosežejo sluznico in vzdržujejo oziroma obnavljajo njeno mikrofloro ter uravnavajo pH vrednost.

Tamponi imajo dvojno vlogo, saj delujejo kot:
1)    probiotiki in
2)    higienska zaščita ob času menstruacije.

TAMPONI Z OLJNO RAZTOPINO
Izdelujemo tudi tampone z oljno raztopino materine dušice (Thymus vulgaris), saj slednja deluje antibakterijsko, protiglivično in ščiti pred vnetji.

Tamponi za zaščito pred vdorom vode v nožnico (AquaBlock)
Namenjeni ženskam, ki  imajo pomisleke glede plavanja v bazenu, morju ali jezeru. Tamponi imajo dvojno funkcijo: vpijajo menstrualno kri in ščitijo nožnico pred vstopom vode iz okolice.
MATERIALI V TOSAMINIH TAMPONIH

Tamponi iz organskega bombaža

Tamponi iz certificiranega organskega bombaža so prijazni tako uporabnicam kot okolju. Bombaž ženskam pomaga preprečevati vulvo-vaginalna vnetja, dokazano preprečuje alergije in iritacije, je dermatološko testiran in popolnoma razgradljiv. Certifikat GOTS* zagotavlja, da se pri pridelovanju bombaža in njegovi tehnološki predelavi do končnega izdelka ne uporabljajo strupeni in obstojni pesticidi, okolju in zdravju škodljive kemikalije ter gensko spremenjeni organizmi.

*poiščite naše GOTS certificirane proizvode

Bombaž

Za tampone iz bombaža uporabljamo surovino s preverjenim poreklom, ki je dermatološko testirana, ni beljena s klorom ter ne vsebuje parfumov ali losjonov. Bombaž je uporabnicam prijazen, saj je mehak in vpojen, hkrati pa pomaga preprečevati vnetja v intimnem področju, ne povzroča iritacij, zavira razvoj patogenih mikroorganizmov in preprečuje pregrevanje.

 

Viskoza

Za tampone iz viskoze uporabljamo viskozna vlakna, pridobljena iz lesa kontroliranih virov. Sledljivost izvora lesa dokazuje FSC®* certifikat, ki zagotavlja, da je surovina gozdni proizvod iz gozda, ki je odgovorno upravljan. Viskozna vlakna imajo odlično absorpcijsko sposobnost, omogočajo kroženje zraka in ne povzročajo alergij. So dermatološko testirana in niso beljena s klorom.

*poiščite naše FSC certificirane proizvode

© Tosama. Online store by Shopamine. Postavke kolačićaMoji podaci
      /hr/o-tosami
          /hr/o-tosami/osnovni-podatki
              /hr/o-tosami/osnovni-podatki/ostali-podatki
          /hr/o-tosami/zgodovina
          /hr/o-tosami/tosama-po-svetu
          /hr/o-tosami/druzbena-odgovornost
          /hr/o-tosami/kariera
          /hr/o-tosami/prodajna-mesta-in-kontakti
          /hr/o-tosami/poslanstvo-in-vizija1
      /hr/izdelki-in-blagovne-znamke
      /hr/blagovne-znamke
      /hr/razvoj-in-proizvodnja
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/certifikati
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/patenti
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/zagotavljenje-kakovosti
      /hr/prodajna-mesta
      /hr/novosti-in-objave
    

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.  Kolačići ne pohranjuju osobne podatke.  Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće.

Više informacija
×
Informacije o upotrebi Web kolačiča ponudnika spletnog mjesta Tosama

Šta su to Web kolačiči?

Web kolačiči (u daljnem kolačiči) su malene datoteke, koje prilikom posjete dotičnog spletnog mjesta strežnik pošalje brskaču uporabnika, a ova jih onda naloži na upotrebljavanu napravu (računalo, tablicu, pametni telefon) sa kojom dostupamo do spletnog mjesta.

Na spletnom mjestu se upotrebljava više različitih kolačiča za različite namjere.

 1. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči potrebni za osnove funkcionalnosti spletnoga mjesta i omogučavaju djelovanje nakupne košarice, kupnju po spletu i tome slično.
 2. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, sa kojima dobivamo informacije o načinu uptrebe spletnog mjesta. To su kolačiči, koji preko podataka o naslovu internetnog protokola omogučavaju predasve analizu frekventnosti i sadržaju traženja po spletu. Ali su anonimne i ne omogučavaju sledenja pojedinog identificiranog upotrebnika.
 3. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, koji omogučavaju anonimni sled informacijama, koje su onda baza za našu prilagodbu oglašivanju po vašoj mjeri.

Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće. Uvjek možete promijeniti vaše nastavitve s klikom na link u nogi ove stranice.

Vaše nastavitve

To su kolačiči, koji su nužno potrebni za djelovanje spletne strane. Znači, kolačiči vas upamte, da možete nesmetano tražiti po spletnim stranicama. U ovoj grupi su kolačiči, koji su upotrebljeni za to, da si samo spletno mijesto zapamti vaš unos u spletne obrasce, košaricu kupnje i slično. Obavezne su medju ostalog i zato, jer zagotavljaju sigurnost i tako sprečavaju zloupotrebu sistema.

Ti analitički kolačiči nam omogučuju, da sa upotrebom anonimne slednje poboljšamo funkcionalnost stranice. Isto tako nam omogučuju lakšu identifikaciju proizvoda, koji bi eventuelno bili za vas zanimljivi. U nekim slučajevima prednost ovih kolačiča je poboljšanje brzine za obradu vaših zahtjeva, zaznavanje i hramba vaših nastavitava i pomoč kod povezivanja sa socialnim mrežama.Ako nečete odabrati te kolačiče, to se može odraziti u loše oblikovanim ponudama i preporukama i sporijim dejstvo te stranice. Isto tako može biti oteškočeno povezivanje sa socilanim mrežama kao n.r. Facebook, Twitter, Google+, i slični.

Ti kolačiči sabiru informacije, sa kojima prilagodjavamo oglašivanje vašem ukusu, preferencijama i željama. Ove podatke upotrebljana tako naša, kao i partnerske i druge spletne stranice. Tako dobijeni podatki su anonimni - nemaju nikakvih osobnih podataka, koje ste možda dijelili sa nama. Ako nečete odabrati ovih kolačiča, oglasne poruke mogu biti manje primjereni za vas.