Tosamina mednarodna konferenca o Vivamelu

 

Uspešni primeri dvigajo njegovo veljavo

V okviru praznovanja desete obletnice razvoja sodobne obloge za rane Vivamel smo v Tosami pripravili tradicionalno mednarodno konferenco, posvečeno moderni oskrbi ran z medicinskim kostanjevim medom. Med 20. in 22. majem se je je v Slovenskem etnografskem muzeju udeležilo petdeset zdravnikov in medicinskih sester, ki se ukvarjajo z zdravljenjem ran iz Avstrije, Nemčije,  Češke in Slovaške. Predavatelji so predstavili primere dobrih praks uporabe Vivamela pri hospitaliziranih bolnikih, v ambulanti oskrbi ter oskrbi na domu v različnih državah.

Dva zdravnika iz dunajskih bolnišnic ter medicinska sestra iz Lienza so pokazali, da z Vivamelom uspešno zdravijo zelo različne rane – rane po poškodbah in amputacijah, rane na koži po obsevanju, predvsem pa venozne in diabetične ulkuse. Zelo razveseljiv in zgovoren je podatek iz Področne bolnišnice v Lienzu, ki je, odkar intenzivno dela na moderni oskrbi ran in uporablja tudi Vivamel, strošek oskrbe ran prepolovila.

Travmatolog Aleš Fischinger iz  ljubljanskega UKC je predstavil primere hudih poškodb okončin, pri katerih je Vivamel pripomogel k hitrejšemu celjenju. Zdravnik Peter Zabret je kot član humanitarne odprave v Kenijo Vivamel uporabljal v izrednih razmerah, ki jih krojijo slabe higienske razmere, slabo sodelovanje bolnikov  in nedostopnost zdravstvene oskrbe.

Mednarodna konferenca se je izkazala kot izjemna priložnost za prenašanje izkušenj. Znanje in zavedanje o učinkovitosti medicinskega kostanjevega medu za celjenje ran se je v zadnjih letih tudi zaradi takih srečanj vztrajno povečevalo. Vivamel danes - poleg Slovenije – najuspešneje tržimo v Nemčiji in Avstriji. V večini evropskih držav ga bolniki lahko dobijo na naročilnico. Ker v Sloveniji ni tako, si v Tosami želimo, da bi medicinska stroka pogosteje prepoznala prednosti, ki jih uporaba sodobnih oblog prinaša k  zdravljenju ran.

Čebelarstvo in pridelavo medu za Vivamel je udeležencem konference predstavil Primož Božnar iz Čebelarstva Božnar.

Dr. Peter Grundtner, doktor modernega upravljanja z rano, ima z Vivamelom bogate izkušnje.

O Tosami in naših prizadevanjih na področju sodobne oskrbe rane je spregovorila vodja ključnih kupcev Nataša Ivančič.

Po zaključku uradnega dela kongres so si udeleženci ogledali razstavo Kjer so čebele doma v Slovenskem etnografskem muzeju.

© Tosama. Online store by Shopamine. Postavke kolačićaMoji podaci
      /hr/o-tosami
          /hr/o-tosami/osnovni-podatki
              /hr/o-tosami/osnovni-podatki/ostali-podatki
          /hr/o-tosami/zgodovina
          /hr/o-tosami/tosama-po-svetu
          /hr/o-tosami/druzbena-odgovornost
          /hr/o-tosami/kariera
          /hr/o-tosami/prodajna-mesta-in-kontakti
          /hr/o-tosami/poslanstvo-in-vizija1
      /hr/izdelki-in-blagovne-znamke
      /hr/blagovne-znamke
      /hr/razvoj-in-proizvodnja
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/certifikati
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/patenti
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/zagotavljenje-kakovosti
      /hr/prodajna-mesta
      /hr/novosti-in-objave
    

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.  Kolačići ne pohranjuju osobne podatke.  Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće.

Više informacija
×
Informacije o upotrebi Web kolačiča ponudnika spletnog mjesta Tosama

Šta su to Web kolačiči?

Web kolačiči (u daljnem kolačiči) su malene datoteke, koje prilikom posjete dotičnog spletnog mjesta strežnik pošalje brskaču uporabnika, a ova jih onda naloži na upotrebljavanu napravu (računalo, tablicu, pametni telefon) sa kojom dostupamo do spletnog mjesta.

Na spletnom mjestu se upotrebljava više različitih kolačiča za različite namjere.

 1. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči potrebni za osnove funkcionalnosti spletnoga mjesta i omogučavaju djelovanje nakupne košarice, kupnju po spletu i tome slično.
 2. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, sa kojima dobivamo informacije o načinu uptrebe spletnog mjesta. To su kolačiči, koji preko podataka o naslovu internetnog protokola omogučavaju predasve analizu frekventnosti i sadržaju traženja po spletu. Ali su anonimne i ne omogučavaju sledenja pojedinog identificiranog upotrebnika.
 3. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, koji omogučavaju anonimni sled informacijama, koje su onda baza za našu prilagodbu oglašivanju po vašoj mjeri.

Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće. Uvjek možete promijeniti vaše nastavitve s klikom na link u nogi ove stranice.

Vaše nastavitve

To su kolačiči, koji su nužno potrebni za djelovanje spletne strane. Znači, kolačiči vas upamte, da možete nesmetano tražiti po spletnim stranicama. U ovoj grupi su kolačiči, koji su upotrebljeni za to, da si samo spletno mijesto zapamti vaš unos u spletne obrasce, košaricu kupnje i slično. Obavezne su medju ostalog i zato, jer zagotavljaju sigurnost i tako sprečavaju zloupotrebu sistema.

Ti analitički kolačiči nam omogučuju, da sa upotrebom anonimne slednje poboljšamo funkcionalnost stranice. Isto tako nam omogučuju lakšu identifikaciju proizvoda, koji bi eventuelno bili za vas zanimljivi. U nekim slučajevima prednost ovih kolačiča je poboljšanje brzine za obradu vaših zahtjeva, zaznavanje i hramba vaših nastavitava i pomoč kod povezivanja sa socialnim mrežama.Ako nečete odabrati te kolačiče, to se može odraziti u loše oblikovanim ponudama i preporukama i sporijim dejstvo te stranice. Isto tako može biti oteškočeno povezivanje sa socilanim mrežama kao n.r. Facebook, Twitter, Google+, i slični.

Ti kolačiči sabiru informacije, sa kojima prilagodjavamo oglašivanje vašem ukusu, preferencijama i željama. Ove podatke upotrebljana tako naša, kao i partnerske i druge spletne stranice. Tako dobijeni podatki su anonimni - nemaju nikakvih osobnih podataka, koje ste možda dijelili sa nama. Ako nečete odabrati ovih kolačiča, oglasne poruke mogu biti manje primjereni za vas.