Naši tamponi so patentirani

V Tosami tampone izdelujemo od leta 1983. Ko smo z njimi pričeli aktivno vstopati na trg, smo se soočili z vrsto pravnih ovir, zato smo bili prisiljeni razviti svoje, povsem nove izdelke. Predvsem na tujih trgih se je kmalu izkazalo, da so naši tamponi v primerjavi s prej znanimi tehnično bolj izpopolnjeni in tudi cenovno konkurenčnejši. Na naše zadovoljstvo je v svetu po njih kmalu zavladalo veliko povpraševanje.

Svoje izdelke smo patentirali in zanje poleg evropskih prejeli tudi ameriške, kanadske, kitajske in ruske patente. Vsi prejeti patenti so za nas zelo pomembni, saj so garancija za kvaliteto in lastno inovativnost – patente pač pišejo mojstri svoje obrti. Kot lastniku patenta nam pripada tudi izključna pravica do proizvodnje in prodaje izdelka na ključnih svetovnih trgih.

Na področju higienskih tamponov se danes lahko pohvalimo s štirimi mednarodno podeljenimi patenti.

Aplikatorska cevka:

Z našim najnovejšim patentom (podeljenim leta 2017) smo zaščitili lastno konstrukcijsko rešitev za izdelavo cevk, v katere so vstavljeni tamponi. Tamponi z aplikatorjem so namreč tamponi, ki jih ženske vstavijo v nožnico prav s pomočjo te cevke. Aplikatorska cevka je tista, ki omogoča lažje, bolj natančno in bolj higienično vstavljanje tampona. Skladno s tem patentom sedaj izdelujemo vse naše aplikatorske cevke. Najbolj zaželeni so tamponi z aplikatorji na ameriškem trgu. 

FLC:

Je naš najstarejši patent, podeljen nam je bil leta 2009 za Slovenijo, leta 2014 pa za Evropsko unijo. Patent smo poimenovali po prerezu tampona, ki ima obliko štiriperesne deteljice. Zanj so značilni posebno oblikovani žlebovi, ki omogočajo hitrejšo absorpcijo tekočine, varnejšo uporabo in večjo stabilnost pri vstavljanju. Od podelitve patenta do danes smo jih izdelali že 2,6 milijarde, se pa odlično prodajajo po celi Evropi, v Rusiji in na Kitajskem.

Butter-Fly:

Patent smo pridobili leta 2015. Z imenom patenta smohoteli povedati, da se tampon ponaša z gladko in mehko površino, ki omogoča lažje vstavljanje in uporabnicam prinaša bolj prijeten občutek med nošenjem. Bistvo patenta je specifična vlaknovina, ki ovija vpojno jedro tampona in ob inovativni temperaturni obdelavi postane izredno gladka. Od pridobitve patenta smo izdelali milijardo in pol teh tamponov, so pa največja prodajna uspešnica v Nemčiji.

Je eden novejših patentov na tamponih (podeljen nam je bil leta 2017 za Evropsko unijo), v letu 2016 je dobil nagrado Izbran produkt leta. Bistvo patentne zaščite je medicinska hidrofobna zapora v spodnjem delu ob vrvici. Zaradi nje ima tampon dvojno funkcijo: vpija menstrualno tekočino in hkrati ščiti pred vdorom vode v nožnico. Tamponi Aqua block so zato idealni za uporabo med plavanjem – tako v času med menstruacijo kot tudi brez nje.

© Tosama. Online store by Shopamine. Postavke kolačićaMoji podaci
      /hr/o-tosami
          /hr/o-tosami/osnovni-podatki
              /hr/o-tosami/osnovni-podatki/ostali-podatki
          /hr/o-tosami/zgodovina
          /hr/o-tosami/tosama-po-svetu
          /hr/o-tosami/druzbena-odgovornost
          /hr/o-tosami/kariera
          /hr/o-tosami/prodajna-mesta-in-kontakti
          /hr/o-tosami/poslanstvo-in-vizija1
      /hr/izdelki-in-blagovne-znamke
      /hr/blagovne-znamke
      /hr/razvoj-in-proizvodnja
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/certifikati
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/patenti
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/zagotavljenje-kakovosti
      /hr/prodajna-mesta
      /hr/novosti-in-objave
    

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.  Kolačići ne pohranjuju osobne podatke.  Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće.

Više informacija
×
Informacije o upotrebi Web kolačiča ponudnika spletnog mjesta Tosama

Šta su to Web kolačiči?

Web kolačiči (u daljnem kolačiči) su malene datoteke, koje prilikom posjete dotičnog spletnog mjesta strežnik pošalje brskaču uporabnika, a ova jih onda naloži na upotrebljavanu napravu (računalo, tablicu, pametni telefon) sa kojom dostupamo do spletnog mjesta.

Na spletnom mjestu se upotrebljava više različitih kolačiča za različite namjere.

 1. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči potrebni za osnove funkcionalnosti spletnoga mjesta i omogučavaju djelovanje nakupne košarice, kupnju po spletu i tome slično.
 2. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, sa kojima dobivamo informacije o načinu uptrebe spletnog mjesta. To su kolačiči, koji preko podataka o naslovu internetnog protokola omogučavaju predasve analizu frekventnosti i sadržaju traženja po spletu. Ali su anonimne i ne omogučavaju sledenja pojedinog identificiranog upotrebnika.
 3. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, koji omogučavaju anonimni sled informacijama, koje su onda baza za našu prilagodbu oglašivanju po vašoj mjeri.

Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće. Uvjek možete promijeniti vaše nastavitve s klikom na link u nogi ove stranice.

Vaše nastavitve

To su kolačiči, koji su nužno potrebni za djelovanje spletne strane. Znači, kolačiči vas upamte, da možete nesmetano tražiti po spletnim stranicama. U ovoj grupi su kolačiči, koji su upotrebljeni za to, da si samo spletno mijesto zapamti vaš unos u spletne obrasce, košaricu kupnje i slično. Obavezne su medju ostalog i zato, jer zagotavljaju sigurnost i tako sprečavaju zloupotrebu sistema.

Ti analitički kolačiči nam omogučuju, da sa upotrebom anonimne slednje poboljšamo funkcionalnost stranice. Isto tako nam omogučuju lakšu identifikaciju proizvoda, koji bi eventuelno bili za vas zanimljivi. U nekim slučajevima prednost ovih kolačiča je poboljšanje brzine za obradu vaših zahtjeva, zaznavanje i hramba vaših nastavitava i pomoč kod povezivanja sa socialnim mrežama.Ako nečete odabrati te kolačiče, to se može odraziti u loše oblikovanim ponudama i preporukama i sporijim dejstvo te stranice. Isto tako može biti oteškočeno povezivanje sa socilanim mrežama kao n.r. Facebook, Twitter, Google+, i slični.

Ti kolačiči sabiru informacije, sa kojima prilagodjavamo oglašivanje vašem ukusu, preferencijama i željama. Ove podatke upotrebljana tako naša, kao i partnerske i druge spletne stranice. Tako dobijeni podatki su anonimni - nemaju nikakvih osobnih podataka, koje ste možda dijelili sa nama. Ako nečete odabrati ovih kolačiča, oglasne poruke mogu biti manje primjereni za vas.