Vzdrževanje in uporaba Easy Grip steklenic

DIFRAX EASY GRIP STEKLENIČKA – NAVODILA ZA UPORABO IN VZDRŽEVANJE
Ko lahko dojenček samostojno sedi in ko želi sam držati stekleničko, mu lahko ponudite Easy grip stekleničko. Zaradi odprtine na sredini jo bo malček z lahkoto držal s svojimi malimi ročicami. Ventil na dnu stekleničke preprečuje nastanek vakuuma medtem, ko dojenček pije. To zmanjšuje tveganje za kolike, bruhanje in spahovanje.
Pred prvo uporabo očistite stekleničko tako, da vse njene dele postavite za 5 minut v vrelo vodo.
Priprava stekleničke za uporabo:
Pred uporabo poskrbite, da bodo cucelj, ventil  in vijačna obroča pokrovčka in dna temeljito osušeni. Privijte vse dele na stekleničke in preverite, ali je zračni ventil na dnu stekleničke odprt. To naredite tako, da sredino ventila nekajkrat stisnete. Odprt zračni ventil zagotavlja konstanten dotok zraka v stekleničko in preprečuje nastajanje vakuuma, ko dojenček pije. Napolnite stekleničko s hrano. Vsebino stekleničke lahko pogrejete do temperature 37 °C na grelniku za stekleničko, v posodi z vročo vodo ali v mikrovalovni pečici. Nikoli v mikrovalovni pečici ne grejte zaprte stekleničke. Prepričajte se, da mikrovalovna pečica ni vroča, in da v vijačnem obroču ni ostankov vode.
POMEMBNO! Nikoli v stekleničko ne prilijte vrele vode. Mleko v prahu se mora pomešati z vročo vodo (70 stopinj ali več); vendar ne v steklenički.
POMEMBNO! Po gretju vsebino stekleničke premešajte ali pretresite, da se toplota enakomerno porazdeli. Nikoli ne pretresite stekleničke, ko ima hrana v njej več kot 50 °C. To lahko povzroči preveč pritiska v njej.
Preverite temperaturo hrane v steklenički tako, da si nekaj kapljic stisnete na notranjo stran zapestja oziroma uporabite za to ustrezen pripomoček. Bodite še posebno previdni, ko hrano grejete v mikrovalovni pečici. Vedno premešajte pogreto hrano, da zagotovite enakomerno porazdelitev toplote, pred serviranjem pa vedno preverite temperaturo.
Da ohranite hranilno vrednost materinega mleka, ga nikoli ne segrevajte preko 50 °C.  Za gretje materinega mleka je idealen Difrax grelnik za S-stekleničko, ki zaradi edinstvenega sistema za merjenje temperature v grelnem elementu mleko ogreje na točno 37 °C, kar je idealno za hranjenje dojenčka.
Difrax otroške stekleničke niso namenjene temu, da bi v njih hrana stala dlje časa. Sčasoma ventil lahko začne prepuščati. Nadomestni ventil je naprodaj posamično. 
Čiščenje:
Difrax easy grip stekleničko očistite pred vsako uporabo. Po uporabi pa stekleničko razstavite in vse dele temeljito umijte. Da ohranite Difrax stekleničko v optimalnem stanju, jo umijte z blagim čistilnim sredstvom ali postavite njene dele v zgornji predal pomivalnega stroja in jih operite pri maksimalno 55 °C.  Pri umivanju si lahko pomagate s ščetko. Preden stekleničko sterilizirate v mikrovalovnem sterilizatorju ali vreli vodi, mora biti dobro očiščena z blagim čistilnim sredstvom. Le očiščeno stekleničko je možno učinkovito sterilizirati. 
Sterilizacija je potrebna, saj lahko že najmanjši delci ostankov hrane povzročijo kopičenje bakterij, ki  lahko škodujejo vašemu otroku. Za čiščenje stekleničke nikoli ne uporabljajte kemično agresivnih ali antibakterijskih čistilnih sredstev, ker lahko poškodujejo izdelek. Poškodovane dele takoj zavrzite.
Če stekleničko sterilizirate v mikrovalovnem sterilizatorju, se natančno držite navodil, ki so mu priložena. Čas sterilizacije je odvisen od moči, na katero je nastavljena mikrovalovna pečica:
• 500 W: 7 minut,    • 700 W: 6 minut,   •  800 W: 5 minut,    • 1000 W +: ni primerno.
Pred sterilizacijo je potrebno stekleničko razstaviti na komponente. V nasprotnem primeru bi lahko zaradi različnega odziva materialov na visoke temperature prišlo do deformacije stekleničke. Uporaba kreme za roke ali sončne kreme lahko povzroči razbarvanje stekleničke.
Cuclji:
Izredno mehka zgornja plast Difrax cuclja pomaga vašemu otroku, da ima pri sesanju boljši oprijem. Naravni in široki cuclji Difrax so na voljo v velikostih small, medium in large. Katero velikost cuclja boste izbrali, je odvisno od moči sesanja vašega dojenčka in od gostote hrane. Standardno je Difrax S-steklenička opremljena s cucljem velikosti small.
Drugi dve velikosti se prodajata ločeno. V setu sta dva cuclja. Velikost cuclja SMALL je primerna za dojenčke od rojstva naprej. Velikost cuclja MEDIUM je primerna za pitje mleka in drugih tekočin za dojenčke, ki že močneje sesajo ali so starejši od 3 mesecev. Velikost cuclja LARGE je primerna pitje gostejše hrane za dojenčke, starejše od 3 mesecev.


Za varnost vašega otroka
OPOZORILO!
• Izdelek vedno uporabljajte pod nadzorom odrasle osebe.
• Cuclja za hranjenje nikoli ne uporabljajte namesto tolažilne dude.
• Kontinuirano in dolgotrajno sesanje tekočin povzroča zobno gnilobo.
• Pred hranjenjem vedno preverite temperaturo hrane.
• Hranite vse komponente izdelka, ki jih ne uporabljate, izven dosega otrok.
• Cucelj pred vsako uporabo natančno preglejte tako, da ga potegnete v vse smeri. Ob prvih znakih poškodb ali obrabljenosti ga takoj zavrzite.
• Ne izpostavljajte cuclja direktnemu soncu, ne puščajte ga v bližini vira toplote oziroma v sredstvu za dezinfekcijo daljši čas kot je priporočljivo, saj to lahko cucelj poškoduje.
• Določena hrana, denimo koncentrirani sadni sokovi, vsebuje naravna barvila, ki lahko povzročijo obarvanje ali razbarvanje stekleničke. Tega se na žalost ne da preprečiti.
• Ne dovolite svojim otrokom, da se igrajo z majhnimi deli stekleničke, ali da pijejo med hojo oziroma tekom.
Obdržite embalažo in navodila za poznejšo uporabo. Izdelek je zasnovalo in registriralo podjetje Difrax, Nizozemska.

NAVODILA ZA UPORABO IN VZDRŽEVANJE VELJAJO ZA NASLEDNJA IZDELKA:
 
Komercialna številka    Izdelek      
41425    S - STEKLENIČKA EASY GRIP DIFRAX 170 ML      
41426    S – STEKLENIČKA EASY GRIP DIFRAX 240 ML     

© Tosama. Online store by Shopamine. Postavke kolačićaMoji podaci
      /hr/o-tosami
          /hr/o-tosami/osnovni-podatki
              /hr/o-tosami/osnovni-podatki/ostali-podatki
          /hr/o-tosami/zgodovina
          /hr/o-tosami/tosama-po-svetu
          /hr/o-tosami/druzbena-odgovornost
          /hr/o-tosami/kariera
          /hr/o-tosami/prodajna-mesta-in-kontakti
          /hr/o-tosami/poslanstvo-in-vizija1
      /hr/izdelki-in-blagovne-znamke
      /hr/blagovne-znamke
      /hr/razvoj-in-proizvodnja
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/certifikati
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/patenti
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/zagotavljenje-kakovosti
      /hr/prodajna-mesta
      /hr/novosti-in-objave
    

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.  Kolačići ne pohranjuju osobne podatke.  Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće.

Više informacija
×
Informacije o upotrebi Web kolačiča ponudnika spletnog mjesta Tosama

Šta su to Web kolačiči?

Web kolačiči (u daljnem kolačiči) su malene datoteke, koje prilikom posjete dotičnog spletnog mjesta strežnik pošalje brskaču uporabnika, a ova jih onda naloži na upotrebljavanu napravu (računalo, tablicu, pametni telefon) sa kojom dostupamo do spletnog mjesta.

Na spletnom mjestu se upotrebljava više različitih kolačiča za različite namjere.

 1. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči potrebni za osnove funkcionalnosti spletnoga mjesta i omogučavaju djelovanje nakupne košarice, kupnju po spletu i tome slično.
 2. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, sa kojima dobivamo informacije o načinu uptrebe spletnog mjesta. To su kolačiči, koji preko podataka o naslovu internetnog protokola omogučavaju predasve analizu frekventnosti i sadržaju traženja po spletu. Ali su anonimne i ne omogučavaju sledenja pojedinog identificiranog upotrebnika.
 3. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, koji omogučavaju anonimni sled informacijama, koje su onda baza za našu prilagodbu oglašivanju po vašoj mjeri.

Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće. Uvjek možete promijeniti vaše nastavitve s klikom na link u nogi ove stranice.

Vaše nastavitve

To su kolačiči, koji su nužno potrebni za djelovanje spletne strane. Znači, kolačiči vas upamte, da možete nesmetano tražiti po spletnim stranicama. U ovoj grupi su kolačiči, koji su upotrebljeni za to, da si samo spletno mijesto zapamti vaš unos u spletne obrasce, košaricu kupnje i slično. Obavezne su medju ostalog i zato, jer zagotavljaju sigurnost i tako sprečavaju zloupotrebu sistema.

Ti analitički kolačiči nam omogučuju, da sa upotrebom anonimne slednje poboljšamo funkcionalnost stranice. Isto tako nam omogučuju lakšu identifikaciju proizvoda, koji bi eventuelno bili za vas zanimljivi. U nekim slučajevima prednost ovih kolačiča je poboljšanje brzine za obradu vaših zahtjeva, zaznavanje i hramba vaših nastavitava i pomoč kod povezivanja sa socialnim mrežama.Ako nečete odabrati te kolačiče, to se može odraziti u loše oblikovanim ponudama i preporukama i sporijim dejstvo te stranice. Isto tako može biti oteškočeno povezivanje sa socilanim mrežama kao n.r. Facebook, Twitter, Google+, i slični.

Ti kolačiči sabiru informacije, sa kojima prilagodjavamo oglašivanje vašem ukusu, preferencijama i željama. Ove podatke upotrebljana tako naša, kao i partnerske i druge spletne stranice. Tako dobijeni podatki su anonimni - nemaju nikakvih osobnih podataka, koje ste možda dijelili sa nama. Ako nečete odabrati ovih kolačiča, oglasne poruke mogu biti manje primjereni za vas.