• Članek: Glina

Kako z glino očistiti organizem

Glina velja za zdravilno že iz časov Mezopotamije in Egipta dalje. S to bogato mineralno zmesjo, ki je milijone let nastajala pod površjem zemlje, so v zgodovini zdravili marsikaj, v sodobnem svetu pa jo uporabljamo predvsem za čiščenje telesa in obloge.

Ko so strokovnjaki preučevali sestavo gline, so ugotovili, da vsebuje sestavine, ki so odlične za obnovo našega telesa:  vitamine, minerale, karotene, retinoide in antioksidante. Za najbolj zdravilno velja siva glina, ki je nastala v globokih plasteh morja, v Sloveniji jo kopljejo dva metra pod površjem. Izredno je bogata z aluminijem, železom, kalcijem, kalijem, titanom, magnezijem in silicijem. Glina je odlična pomoč pri klasičnem zdravljenju ter že dolgo tudi popularno domače zdravilo za manjše zdravstvene težave.

Odlično sredstvo za razstrupljanje organizma
Eden od popularnih načinov uporabe gline je čiščenje organizma. Tega bi se morali lotiti dva- do trikrat  na leto, z njim pa uspešno izboljšamo simptome zakisanosti telesa, kajenja, slabe prehrane, celo poslabšanj obstoječih bolezni. Ko se soočamo s stalnimi glavoboli, slabo prebavo, ponavljanjem okužb, nečisto kožo, motnjami spanja, alergijami in podobnim je čas, da pomagamo organizmu, da se razstrupi, da se očisti strupov, toksinov in težkih kovin.
Glina je za čiščenje organizma dobrodošla, ker je popolnoma naravno sredstvo brez stranskih učinkov, deluje pa kot naravni absorbent in na svojo površino veže snovi, s katerimi pride v stik. V našem organizmu bo glina očistila resice debelega črevesja in tako pripravila telo, da bo lahko brez težav vsrkavalo hranilne snovi iz zaužite hrane. Ni pa jih malo, ki ji pripisujejo tudi vpliv na psihično počutje in vračanje življenjske energije.

Kako si pripraviti napitek iz gline
Glino za čiščenje telesa uživamo kot napitek enkrat na dan. Pripravimo si ga že zvečer: s priloženo leseno žličko v steklen ali glinen kozarec stresemo glino in jo zalijemo z dvema decilitroma vode. Pustimo čez noč in zjutraj popijemo na tešče – brez usedline. Kuro z glino je najbolj priporočljivo izpeljati spomladi in poleti, traja naj 21 dni, sledi naj tedenski premor in nato še eno 21-dnevno obdobje. Nekateri v drugem delu kure uživajo tudi usedlino – vsebino kozarca premešajo in spijejo vse.

Možne so reakcije na čiščenje
Ob intenzivnem čiščenju organizma se lahko v telesu pojavi reakcija. Zgodi se lahko, da čutimo utrujenost, vrtoglavico ali glavobol, se slabo počutimo ali se nam obstoječe bolezni nekoliko poslabšajo. Vedeti je treba, da je to normalno, ter da bo minilo.
Kuro z jemanjem gline odsvetujemo nosečnicam, doječim materam in otrokom, previdni moramo biti tudi ob visokem krvnem pritisku in ob jemanju antibiotikov. V takih primerih se je pred začetkom kure potrebno posvetovati z zdravnikom.

© Tosama. Online store by Shopamine. Postavke kolačićaMoji podaci
      /hr/o-tosami
          /hr/o-tosami/osnovni-podatki
              /hr/o-tosami/osnovni-podatki/ostali-podatki
          /hr/o-tosami/zgodovina
          /hr/o-tosami/tosama-po-svetu
          /hr/o-tosami/druzbena-odgovornost
          /hr/o-tosami/kariera
          /hr/o-tosami/prodajna-mesta-in-kontakti
          /hr/o-tosami/poslanstvo-in-vizija1
      /hr/izdelki-in-blagovne-znamke
      /hr/blagovne-znamke
      /hr/razvoj-in-proizvodnja
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/certifikati
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/patenti
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/zagotavljenje-kakovosti
      /hr/prodajna-mesta
      /hr/novosti-in-objave
    

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.  Kolačići ne pohranjuju osobne podatke.  Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće.

Više informacija
×
Informacije o upotrebi Web kolačiča ponudnika spletnog mjesta Tosama

Šta su to Web kolačiči?

Web kolačiči (u daljnem kolačiči) su malene datoteke, koje prilikom posjete dotičnog spletnog mjesta strežnik pošalje brskaču uporabnika, a ova jih onda naloži na upotrebljavanu napravu (računalo, tablicu, pametni telefon) sa kojom dostupamo do spletnog mjesta.

Na spletnom mjestu se upotrebljava više različitih kolačiča za različite namjere.

 1. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči potrebni za osnove funkcionalnosti spletnoga mjesta i omogučavaju djelovanje nakupne košarice, kupnju po spletu i tome slično.
 2. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, sa kojima dobivamo informacije o načinu uptrebe spletnog mjesta. To su kolačiči, koji preko podataka o naslovu internetnog protokola omogučavaju predasve analizu frekventnosti i sadržaju traženja po spletu. Ali su anonimne i ne omogučavaju sledenja pojedinog identificiranog upotrebnika.
 3. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, koji omogučavaju anonimni sled informacijama, koje su onda baza za našu prilagodbu oglašivanju po vašoj mjeri.

Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće. Uvjek možete promijeniti vaše nastavitve s klikom na link u nogi ove stranice.

Vaše nastavitve

To su kolačiči, koji su nužno potrebni za djelovanje spletne strane. Znači, kolačiči vas upamte, da možete nesmetano tražiti po spletnim stranicama. U ovoj grupi su kolačiči, koji su upotrebljeni za to, da si samo spletno mijesto zapamti vaš unos u spletne obrasce, košaricu kupnje i slično. Obavezne su medju ostalog i zato, jer zagotavljaju sigurnost i tako sprečavaju zloupotrebu sistema.

Ti analitički kolačiči nam omogučuju, da sa upotrebom anonimne slednje poboljšamo funkcionalnost stranice. Isto tako nam omogučuju lakšu identifikaciju proizvoda, koji bi eventuelno bili za vas zanimljivi. U nekim slučajevima prednost ovih kolačiča je poboljšanje brzine za obradu vaših zahtjeva, zaznavanje i hramba vaših nastavitava i pomoč kod povezivanja sa socialnim mrežama.Ako nečete odabrati te kolačiče, to se može odraziti u loše oblikovanim ponudama i preporukama i sporijim dejstvo te stranice. Isto tako može biti oteškočeno povezivanje sa socilanim mrežama kao n.r. Facebook, Twitter, Google+, i slični.

Ti kolačiči sabiru informacije, sa kojima prilagodjavamo oglašivanje vašem ukusu, preferencijama i željama. Ove podatke upotrebljana tako naša, kao i partnerske i druge spletne stranice. Tako dobijeni podatki su anonimni - nemaju nikakvih osobnih podataka, koje ste možda dijelili sa nama. Ako nečete odabrati ovih kolačiča, oglasne poruke mogu biti manje primjereni za vas.