Inkontinenca naj ne bo več tabu

O težavah z uhajanjem vode danes še vedno težko govorimo na glas. Posamezniki, ki se srečujejo z motnjami kontinence, pogosto težav ne zmorejo zaupati niti svojim najbližjim in prijateljem. Več let potrebujejo, da se o težavah pogovorijo z zdravnikom. Ženske pogosto uhajanje urina vzamejo kot neizogibno dejstvo po porodu in možnosti za omilitev težav niti ne iščejo. Moški občutijo sram in skrbi jih, da bi ljudje njihove težave z nezmožnostjo zadrževanja urina napačno povezovali z njihovo moškostjo.

Težave so rešljive
Žal se s predolgim zanikanjem in nenačrtno oskrbo težave same od sebe ne bodo izboljšale, prej nasprotno. Vsekakor je zaželeno, da se o težavah, ki jih prinašajo motnje kontinence posvetujete s svojim osebnim zdravnikom, tudi ginekologom in urologom. Na nedavni konferenci Kontinenca+ je dr. Božidar Voljč predstavil raziskavo inštituta Emonicum o uporabi inkontinenčnih izdelkov med aktivnimi starejšimi v osrednji Sloveniji. Zaskrbljujoče je dejstvo, da se kljub vsem sodobnim izdelkom marsikdo še vedno sooča s težavami. Dogaja se, da predloge ljudi omejujejo pri dnevnih aktivnostih, jim ne ustrezajo pri nočnem počitku oziroma jim težav ne lajšajo, kot bi jim jih lahko.

Pripomočkov je veliko
Da bo življenje z inkontinenco lažje posezite po ustreznih predlogah oz. vložkih in ščitnikih, ki so izdelani z namenom, da vpijajo nehoteno izločen urin. Ko zaznate prve težave, se boste verjetno odločili za najmanjše in najtanjše izdelke. Ženskam so na voljo inkontinenčni vložki, ki so na videz enaki dnevnim menstrualnim vložkom in ultra tankim vložkom. Tudi na spodnje perilo jih pritrdite na podoben način z lepilnim trakom. Če vam tak izdelek ustreza in se z njim počutite varno in nimate pri uporabi »nesreč«, ste izbrali pravi izdelek. Tudi moškim so na voljo zelo tanke moške predloge. Če temu ni tako in vam predloga ne zadostuje, poskusite večjo vpojnost oz. se posvetujte s strokovnjakom. Inkontinenčni vložki in predloge imajo tudi nevztralizator neprijetnih vonjav.

Ko je inkontinenca težje oblike
Za težje oblike inkotinence so na voljo tako za moške kot za ženske še bolj vpojni  pripomočki - predloge, ki jih namestite s pomočjo mrežastih hlačk. Izdelek se lepo prilega telesu, lepo se skrije pod oblačili, menjavanje je izredno enostavno. Tu so še mobilne vpojne hlačke, ki jih nosite kot običajno spodnje perilo in po uporabi zavržete. So pogosta izbira tistih, ki imajo težje oblike inkontinence, a samostojno hodijo na stranišče. Na voljo so tudi hlačne predloge oz. plenice, ki se namestijo s pomočjo lepilnih trakov. Mobilne hlačke in hlačne predloge izberete glede na vpojnost in glede na obseg vašega pasu.

In še nekaj: pozabiti ne smete na ustrezno nego kože. Pomembno je, da kožo intimnih predelov redno čistite in pravilno negujete. Poleg raznovrstnih izdelkov za nego boste zanjo naredili največ, če boste pravilno izbrali pripomočke, ki morajo zagotovili potrebno zračnost, suhost ter udobje, da bo koža intimnih predelov mnogo manj podvržena vnetjem. V Tosamini ponudbi boste našli tri blagovne znamke izdelkov za inkontinenco: Natura Femina special, Vir special in ID. Preverite, kateri vam najbolj ustrezajo.

© Tosama. Online store by Shopamine. Postavke kolačićaMoji podaci
      /hr/o-tosami
          /hr/o-tosami/osnovni-podatki
              /hr/o-tosami/osnovni-podatki/ostali-podatki
          /hr/o-tosami/zgodovina
          /hr/o-tosami/tosama-po-svetu
          /hr/o-tosami/druzbena-odgovornost
          /hr/o-tosami/kariera
          /hr/o-tosami/prodajna-mesta-in-kontakti
          /hr/o-tosami/poslanstvo-in-vizija1
      /hr/izdelki-in-blagovne-znamke
      /hr/blagovne-znamke
      /hr/razvoj-in-proizvodnja
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/certifikati
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/patenti
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/zagotavljenje-kakovosti
      /hr/prodajna-mesta
      /hr/novosti-in-objave
    

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.  Kolačići ne pohranjuju osobne podatke.  Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće.

Više informacija
×
Informacije o upotrebi Web kolačiča ponudnika spletnog mjesta Tosama

Šta su to Web kolačiči?

Web kolačiči (u daljnem kolačiči) su malene datoteke, koje prilikom posjete dotičnog spletnog mjesta strežnik pošalje brskaču uporabnika, a ova jih onda naloži na upotrebljavanu napravu (računalo, tablicu, pametni telefon) sa kojom dostupamo do spletnog mjesta.

Na spletnom mjestu se upotrebljava više različitih kolačiča za različite namjere.

 1. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči potrebni za osnove funkcionalnosti spletnoga mjesta i omogučavaju djelovanje nakupne košarice, kupnju po spletu i tome slično.
 2. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, sa kojima dobivamo informacije o načinu uptrebe spletnog mjesta. To su kolačiči, koji preko podataka o naslovu internetnog protokola omogučavaju predasve analizu frekventnosti i sadržaju traženja po spletu. Ali su anonimne i ne omogučavaju sledenja pojedinog identificiranog upotrebnika.
 3. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, koji omogučavaju anonimni sled informacijama, koje su onda baza za našu prilagodbu oglašivanju po vašoj mjeri.

Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće. Uvjek možete promijeniti vaše nastavitve s klikom na link u nogi ove stranice.

Vaše nastavitve

To su kolačiči, koji su nužno potrebni za djelovanje spletne strane. Znači, kolačiči vas upamte, da možete nesmetano tražiti po spletnim stranicama. U ovoj grupi su kolačiči, koji su upotrebljeni za to, da si samo spletno mijesto zapamti vaš unos u spletne obrasce, košaricu kupnje i slično. Obavezne su medju ostalog i zato, jer zagotavljaju sigurnost i tako sprečavaju zloupotrebu sistema.

Ti analitički kolačiči nam omogučuju, da sa upotrebom anonimne slednje poboljšamo funkcionalnost stranice. Isto tako nam omogučuju lakšu identifikaciju proizvoda, koji bi eventuelno bili za vas zanimljivi. U nekim slučajevima prednost ovih kolačiča je poboljšanje brzine za obradu vaših zahtjeva, zaznavanje i hramba vaših nastavitava i pomoč kod povezivanja sa socialnim mrežama.Ako nečete odabrati te kolačiče, to se može odraziti u loše oblikovanim ponudama i preporukama i sporijim dejstvo te stranice. Isto tako može biti oteškočeno povezivanje sa socilanim mrežama kao n.r. Facebook, Twitter, Google+, i slični.

Ti kolačiči sabiru informacije, sa kojima prilagodjavamo oglašivanje vašem ukusu, preferencijama i željama. Ove podatke upotrebljana tako naša, kao i partnerske i druge spletne stranice. Tako dobijeni podatki su anonimni - nemaju nikakvih osobnih podataka, koje ste možda dijelili sa nama. Ako nečete odabrati ovih kolačiča, oglasne poruke mogu biti manje primjereni za vas.