• Članek: Mlade mamice

Mlada mamica po porodu

Poskrbeti mora tudi zase

Po prihodu iz porodnišnice mlada mamica potrebuje kar nekaj časa, da ritem življenja z novim družinskim članom postane utečen. Marsikatera se počuti precej stresno, saj se mora znajti med skrbjo za novorojenčka in za svoje spremenjeno telo, poskrbeti želi za gospodinjstvo, pa še ostalim družinskim članom bi rada namenila dovolj pozornosti.

Bolečine po porodu
Strokovnjaki podarjajo, da čas po porodu ni nujno vedno srečen in vesel. Telo mlade mamice po porodu potrebuje vsaj šest tednov, da vzpostavi običajni način funkcioniranja. Marsikatera tudi še teden ali več čuti močne poporodne bolečine, saj se mišice maternice krčijo. Celo do 12 tednov lahko traja, da se maternica ponovno namesti v medenico. Če je bila mamica šivana ali če je rodila s carskim rezom, rana zahteva zelo pozorno skrb in nego. Veliko energije pa ženskam jemlje tudi poporodna krvavitev, ki lahko traja do šest tednov. 

Otrok mamico zahteva zase
Ob obilici lastnih težav pa mamico popolnoma okupira dojenček. Hranjenju in negi vsaki dve ali tri ure se pridružijo tudi neprespane noči, saj otrokov bioritem deluje po svoje. Ob soočanju s popolnoma novo vlogo in odgovornostjo, ki jo materinstvo prinese, se mlada mamica srečuje z intenzivnimi čustvenimi nihanji, ki pa nas ne smejo presenetiti. Nič ni narobe, če je ta hip vesela in zadovoljna, v naslednjem trenutku pa joče in obupuje. Strokovnjaki dokazujejo, da je za spremembe razpoloženja v veliki meri krivo hormonsko neravnovesje, ki ga ženska zazna že v nosečnosti, še močneje pa v prvih dneh in tednih po porodu.

Privoščite si prosti čas
Na srečo mlada mamica ni sama, ob sebi ima običajno partnerja ali družino. Bližnji se navadno dobro zavedajo, da mamica potrebuje njihovo pomoč, ter da ji kronično primanjkuje časa zase. Ne bi se smelo zgoditi, da si ne bi mogla privoščiti nekaj ur nemotenega spanca ali odhoda k frizerju, brez slabe vesti bi si morala občasno vzeti urico in sama oditi denimo po nakupih. Seveda pa v skrb zase poleg prostega časa sodi tudi zdrava in redna prehrana, skrbna nega in telesna vadba.
Za otroka naj v času, ko bo njegova mamica našla čas zase, poskrbijo očka, stari starši ali prijatelji. Danes je na voljo toliko pripomočkov za hranjenje, umivanje in nego, da se bodo znašli brez težav. 

© Tosama. Online store by Shopamine. Postavke kolačićaMoji podaci
      /hr/o-tosami
          /hr/o-tosami/osnovni-podatki
              /hr/o-tosami/osnovni-podatki/ostali-podatki
          /hr/o-tosami/zgodovina
          /hr/o-tosami/tosama-po-svetu
          /hr/o-tosami/druzbena-odgovornost
          /hr/o-tosami/kariera
          /hr/o-tosami/prodajna-mesta-in-kontakti
          /hr/o-tosami/poslanstvo-in-vizija1
      /hr/izdelki-in-blagovne-znamke
      /hr/blagovne-znamke
      /hr/razvoj-in-proizvodnja
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/certifikati
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/patenti
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/zagotavljenje-kakovosti
      /hr/prodajna-mesta
      /hr/novosti-in-objave
    

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.  Kolačići ne pohranjuju osobne podatke.  Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće.

Više informacija
×
Informacije o upotrebi Web kolačiča ponudnika spletnog mjesta Tosama

Šta su to Web kolačiči?

Web kolačiči (u daljnem kolačiči) su malene datoteke, koje prilikom posjete dotičnog spletnog mjesta strežnik pošalje brskaču uporabnika, a ova jih onda naloži na upotrebljavanu napravu (računalo, tablicu, pametni telefon) sa kojom dostupamo do spletnog mjesta.

Na spletnom mjestu se upotrebljava više različitih kolačiča za različite namjere.

 1. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči potrebni za osnove funkcionalnosti spletnoga mjesta i omogučavaju djelovanje nakupne košarice, kupnju po spletu i tome slično.
 2. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, sa kojima dobivamo informacije o načinu uptrebe spletnog mjesta. To su kolačiči, koji preko podataka o naslovu internetnog protokola omogučavaju predasve analizu frekventnosti i sadržaju traženja po spletu. Ali su anonimne i ne omogučavaju sledenja pojedinog identificiranog upotrebnika.
 3. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, koji omogučavaju anonimni sled informacijama, koje su onda baza za našu prilagodbu oglašivanju po vašoj mjeri.

Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće. Uvjek možete promijeniti vaše nastavitve s klikom na link u nogi ove stranice.

Vaše nastavitve

To su kolačiči, koji su nužno potrebni za djelovanje spletne strane. Znači, kolačiči vas upamte, da možete nesmetano tražiti po spletnim stranicama. U ovoj grupi su kolačiči, koji su upotrebljeni za to, da si samo spletno mijesto zapamti vaš unos u spletne obrasce, košaricu kupnje i slično. Obavezne su medju ostalog i zato, jer zagotavljaju sigurnost i tako sprečavaju zloupotrebu sistema.

Ti analitički kolačiči nam omogučuju, da sa upotrebom anonimne slednje poboljšamo funkcionalnost stranice. Isto tako nam omogučuju lakšu identifikaciju proizvoda, koji bi eventuelno bili za vas zanimljivi. U nekim slučajevima prednost ovih kolačiča je poboljšanje brzine za obradu vaših zahtjeva, zaznavanje i hramba vaših nastavitava i pomoč kod povezivanja sa socialnim mrežama.Ako nečete odabrati te kolačiče, to se može odraziti u loše oblikovanim ponudama i preporukama i sporijim dejstvo te stranice. Isto tako može biti oteškočeno povezivanje sa socilanim mrežama kao n.r. Facebook, Twitter, Google+, i slični.

Ti kolačiči sabiru informacije, sa kojima prilagodjavamo oglašivanje vašem ukusu, preferencijama i željama. Ove podatke upotrebljana tako naša, kao i partnerske i druge spletne stranice. Tako dobijeni podatki su anonimni - nemaju nikakvih osobnih podataka, koje ste možda dijelili sa nama. Ako nečete odabrati ovih kolačiča, oglasne poruke mogu biti manje primjereni za vas.