• Članek: Razlika med vložki

Razlika med vložki za menstruacijo in inkontinenco

Je med vložki za menstruacijo in vložki za inkontinenco razlika?

V treh do sedmih dneh, toliko namreč traja povprečna menstruacija, ženska izgubi približno deciliter menstrualne tekočine. Ko pa govorimo o urinu, imamo opraviti s precej večjimi številkami: mehur odraslega zdravega človeka namreč preko dneva zadrži približno tri do štiri decilitre, ponoči tudi do osem decilitrov urina. Je torej vseeno, če ob uhajanju urina uporabljamo kar vložke za menstruacijo?

Vpojnost
Pri urinski inkontinenci, ki danes prizadene že vsakega desetega človeka, lahko uide le nekaj kapljic, lahko pa posameznik urina ne zmore zadržati. Pripomočki za inkontinenco - vložki,  hlačne predloge in mobilne hlačke, ki jih posamezniki z inkontinenco uporabljajo, so zato narejeni tako, da so sposobni vpiti različne količine urina. Njihova vpojnost se giblje od 85 mililitrov pri mini vložkih za lahko inkontinenco do 4000 mililitrov pri najbolj vpojnih hlačnih predlogah za odrasle. Vpojnost vložkov za menstruacijo se giblje med 20 in 150 mililitri, odvisno od dimenzije oziroma od namena, za katerega jih potrebujemo.

Ko zaznamo prve težave z uhajanjem, se navadno odločimo za najmanjše in najtanjše izdelke. Ženskam so na voljo inkontinenčni vložki, ki so na videz enaki dnevnim menstrualnim vložkom in ultra tankim vložkom. Tudi na spodnje perilo jih pritrdimo na podoben način z lepilnim trakom. Če nam tak izdelek ustreza in se z njim počutimo varno in pri uporabi nimamo »nesreč«, smo izbrali pravi izdelek. Tudi moškim so na voljo zelo tanke moške predloge. Če predloga ne bo zadostovala, je treba poskusiti izdelek z večjo vpojnostjo oz. se posvetovati s strokovnjakom.

Jedro vložkov
Najbolj vpojen del vložkov je njihovo jedro. Pri večini znamk je sestavljeno iz celulozne pulpe. Izjema so vložki iz čistega bombaža, pri katerih je tudi jedro bombažno. Tosama se ponaša z dvema takima linijama: Natura Femina je linija menstrualnih vložkov,  Natura Femina Special pa linija izdelkov za inkontinenco. Obe sta narejeni iz čistega bombaža.

Zaradi velike količine tekočine, ki jo morajo vpiti inkontinenčni vložki, je njihovo jedro narejeno drugače kot jedro vložkov za menstruacijo. Dodane so mu mikrokapsule, ki lahko vpijejo 30- do 60-kratnik svojega volumna. Tekočino spremenijo v gel, tako da jedro zanesljivo zadrži tekočino na mestu. Koža tako ni ves čas mokra, nevarnost vnetij se zato zmanjša. Mikrokapsule obenem preprečujejo nastanek neprijetnega vonja, kar proizvajalci imenujejo tudi nevtralizator vonjav ali po angleško »odor control«.

Bombaž je najboljša izbira
Kaj pa materiali? Se res zavedamo, kako pomembno je preveriti, iz česa so vložki? Vsi tisti, ki cenijo zdrav način življenja in se zavedajo pomena uporabe naravnih izdelkov pri  preprečevanju in zdravljenju različnih vnetij in infekcij v intimnih predelih, dobro vedo, da morajo za svojo osebno higieno izbrati bombaž. Samo z bombažnimi vložki koža intimnih delov telesa diha, ne izgublja vlage, vaginalni sluznici pa ne spreminjajo naravne kislosti. In to seveda velja tako za inkontinenčne kot tudi za menstrualne vložke. Prav zaradi vseh dobrih lastnosti bombaža se lahko v veliki meri izognemo nastanku neprijetnega srbenja, pekočih bolečin in celo vnetjem intimnih predelov.

Toda pri nakupu je treba biti zelo pozoren in izbrati izdelke, ki so res povsem iz naravnih materialov. Oznake »feels like cotton«, »otip bombaža« ali »izvleček iz bombaža« ne pomenijo, da so izdelki res bombažni. Take oznake so samo promocijski triki, ki na kakovost izbranega vložka nimajo nobenega vpliva.

© Tosama. Online store by Shopamine. Postavke kolačićaMoji podaci
      /hr/o-tosami
          /hr/o-tosami/osnovni-podatki
              /hr/o-tosami/osnovni-podatki/ostali-podatki
          /hr/o-tosami/zgodovina
          /hr/o-tosami/tosama-po-svetu
          /hr/o-tosami/druzbena-odgovornost
          /hr/o-tosami/kariera
          /hr/o-tosami/prodajna-mesta-in-kontakti
          /hr/o-tosami/poslanstvo-in-vizija1
      /hr/izdelki-in-blagovne-znamke
      /hr/blagovne-znamke
      /hr/razvoj-in-proizvodnja
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/certifikati
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/patenti
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/zagotavljenje-kakovosti
      /hr/prodajna-mesta
      /hr/novosti-in-objave
    

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.  Kolačići ne pohranjuju osobne podatke.  Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće.

Više informacija
×
Informacije o upotrebi Web kolačiča ponudnika spletnog mjesta Tosama

Šta su to Web kolačiči?

Web kolačiči (u daljnem kolačiči) su malene datoteke, koje prilikom posjete dotičnog spletnog mjesta strežnik pošalje brskaču uporabnika, a ova jih onda naloži na upotrebljavanu napravu (računalo, tablicu, pametni telefon) sa kojom dostupamo do spletnog mjesta.

Na spletnom mjestu se upotrebljava više različitih kolačiča za različite namjere.

 1. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči potrebni za osnove funkcionalnosti spletnoga mjesta i omogučavaju djelovanje nakupne košarice, kupnju po spletu i tome slično.
 2. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, sa kojima dobivamo informacije o načinu uptrebe spletnog mjesta. To su kolačiči, koji preko podataka o naslovu internetnog protokola omogučavaju predasve analizu frekventnosti i sadržaju traženja po spletu. Ali su anonimne i ne omogučavaju sledenja pojedinog identificiranog upotrebnika.
 3. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, koji omogučavaju anonimni sled informacijama, koje su onda baza za našu prilagodbu oglašivanju po vašoj mjeri.

Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće. Uvjek možete promijeniti vaše nastavitve s klikom na link u nogi ove stranice.

Vaše nastavitve

To su kolačiči, koji su nužno potrebni za djelovanje spletne strane. Znači, kolačiči vas upamte, da možete nesmetano tražiti po spletnim stranicama. U ovoj grupi su kolačiči, koji su upotrebljeni za to, da si samo spletno mijesto zapamti vaš unos u spletne obrasce, košaricu kupnje i slično. Obavezne su medju ostalog i zato, jer zagotavljaju sigurnost i tako sprečavaju zloupotrebu sistema.

Ti analitički kolačiči nam omogučuju, da sa upotrebom anonimne slednje poboljšamo funkcionalnost stranice. Isto tako nam omogučuju lakšu identifikaciju proizvoda, koji bi eventuelno bili za vas zanimljivi. U nekim slučajevima prednost ovih kolačiča je poboljšanje brzine za obradu vaših zahtjeva, zaznavanje i hramba vaših nastavitava i pomoč kod povezivanja sa socialnim mrežama.Ako nečete odabrati te kolačiče, to se može odraziti u loše oblikovanim ponudama i preporukama i sporijim dejstvo te stranice. Isto tako može biti oteškočeno povezivanje sa socilanim mrežama kao n.r. Facebook, Twitter, Google+, i slični.

Ti kolačiči sabiru informacije, sa kojima prilagodjavamo oglašivanje vašem ukusu, preferencijama i željama. Ove podatke upotrebljana tako naša, kao i partnerske i druge spletne stranice. Tako dobijeni podatki su anonimni - nemaju nikakvih osobnih podataka, koje ste možda dijelili sa nama. Ako nečete odabrati ovih kolačiča, oglasne poruke mogu biti manje primjereni za vas.