Za športnike - nič več vnete kože med nogami

Intenzivna vadba predvsem v poletnem času marsikateremu športniku prinese zoprne težave s kožo v mednožju. Zaradi povečanega potenja je drgnjenje mokrega spodnjega perila še bolj moteče. Koža je zaradi toplega in vlažnega okolja zmehčana in pregreta ter še bolj občutljiva, zato se hitreje poškoduje. Oboje – vlaga in toplota – pa intenzivno spodbujata tudi razrast in razmnoževanje mikroorganizmov, zato so glivične ali bakterijske okužbe intimnih predelov športnikov precej pogoste.

Higiena je pomembna
Športniki se zavedajo, da je težave bolje preprečevati kot zdraviti. Da se kar v največji meri izognejo mehanskim poškodbam ter preprečijo infekcije, se morajo držati discipline, povezane s higieno:
- športno perilo ne sme biti preozko in iz umetnih materialov, zaradi katerih koža ne diha in se potenje še povečuje;
- vsaki aktivnosti naj sledi skrbno umivanje ter brisanje oz. sušenje intimnih predelov;
- spodnja in športna oblačila naj bodo za vsako vadbo sveže oprana;
- brisača in drugi intimni pripomočki naj se ne posojajo.

Inovativna novost – vložki za oba spola
Predstavljamo pa vam inovativno rešitev iz Tosame ki bo športnike in športnice obvarovala pred težavami: prve unisex vložke. Zgornja plast vložkov je narejena iz patentiranih naravnih vlaken tencel. Zaradi njih so pridobili drugačne lastnosti in s tem širšo uporabnost. Poleg menstrualne krvi namreč dobro vpijajo tudi znoj, zato so uporabni za športne aktivnosti obeh spolov. Zaradi svoje strukture se vložki ponašajo z izjemno mehkobo in z odlično prehodnostjo tekočin. Ta lastnost je največja prednost novih vložkov: ker tekočina skozi vrhnji sloj vložka preprosto zdrsne, ta ves čas ostaja suha. Pretok zraka v intimnih predelih je zato nemoten, koža ni vlažna in se ne segreva, to pa je okolje, ki  na naraven način preprečuje rast mikroorganizmov.
Športno poletje bo zato odslej brez skrbi: z vložki Jasmin sport bo koža intimnih predelov po vadbi ostala nepoškodovana – ne bo ne vneta  ne odrgnjena.

Matej Drinovec, Kolesarski klub Kranj:
»Kolesarji mamo poleg bolečih nog pogosto težave tudi z razdraženim mednožjem, ki ga povzroča trenje med sedežem in občutljivo kožo. Doslej smo jih reševali z različnimi kremami, dokler nismo spoznali Tosaminih vložkov za športnike. Sprva sem se ob misli na vložke zgolj nasmehnil, a ko sem jih preizkusil, sem ugotovil, da stvar zares deluje. Ker mednožje ostaja suho, preprečimo nastajanje mikropoškodb, kar na dolgi rok pomeni vožnjo brez bolečin in pekočega občutka. Vložkov med vožnjo ne čutimo, vedno ostanejo tam, kamor smo jih namestili, tako da že po nekaj minutah pozabimo, da jih sploh imamo. Še posebej so dobrodošli na etapnih dirkah, ko na kolesu preživimo več ur dnevno več dni zapored. S fanti smo ugotovili, da je preventivna uporaba, dokler je »podvozje« še v dobrem stanju, najboljša možnost, vendar se stanje izboljša tudi, če vložke uporabimo, ko težave že imamo. Vložke bi zato priporočil tako amaterskim kot tudi profesionalnim kolesarjem, ki ne želijo več trpeti za bolečinami »tam spodaj.«

© Tosama. Online store by Shopamine. Postavke kolačićaMoji podaci
      /hr/o-tosami
          /hr/o-tosami/osnovni-podatki
              /hr/o-tosami/osnovni-podatki/ostali-podatki
          /hr/o-tosami/zgodovina
          /hr/o-tosami/tosama-po-svetu
          /hr/o-tosami/druzbena-odgovornost
          /hr/o-tosami/kariera
          /hr/o-tosami/prodajna-mesta-in-kontakti
          /hr/o-tosami/poslanstvo-in-vizija1
      /hr/izdelki-in-blagovne-znamke
      /hr/blagovne-znamke
      /hr/razvoj-in-proizvodnja
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/certifikati
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/patenti
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/zagotavljenje-kakovosti
      /hr/prodajna-mesta
      /hr/novosti-in-objave
    

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.  Kolačići ne pohranjuju osobne podatke.  Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće.

Više informacija
×
Informacije o upotrebi Web kolačiča ponudnika spletnog mjesta Tosama

Šta su to Web kolačiči?

Web kolačiči (u daljnem kolačiči) su malene datoteke, koje prilikom posjete dotičnog spletnog mjesta strežnik pošalje brskaču uporabnika, a ova jih onda naloži na upotrebljavanu napravu (računalo, tablicu, pametni telefon) sa kojom dostupamo do spletnog mjesta.

Na spletnom mjestu se upotrebljava više različitih kolačiča za različite namjere.

 1. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči potrebni za osnove funkcionalnosti spletnoga mjesta i omogučavaju djelovanje nakupne košarice, kupnju po spletu i tome slično.
 2. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, sa kojima dobivamo informacije o načinu uptrebe spletnog mjesta. To su kolačiči, koji preko podataka o naslovu internetnog protokola omogučavaju predasve analizu frekventnosti i sadržaju traženja po spletu. Ali su anonimne i ne omogučavaju sledenja pojedinog identificiranog upotrebnika.
 3. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, koji omogučavaju anonimni sled informacijama, koje su onda baza za našu prilagodbu oglašivanju po vašoj mjeri.

Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće. Uvjek možete promijeniti vaše nastavitve s klikom na link u nogi ove stranice.

Vaše nastavitve

To su kolačiči, koji su nužno potrebni za djelovanje spletne strane. Znači, kolačiči vas upamte, da možete nesmetano tražiti po spletnim stranicama. U ovoj grupi su kolačiči, koji su upotrebljeni za to, da si samo spletno mijesto zapamti vaš unos u spletne obrasce, košaricu kupnje i slično. Obavezne su medju ostalog i zato, jer zagotavljaju sigurnost i tako sprečavaju zloupotrebu sistema.

Ti analitički kolačiči nam omogučuju, da sa upotrebom anonimne slednje poboljšamo funkcionalnost stranice. Isto tako nam omogučuju lakšu identifikaciju proizvoda, koji bi eventuelno bili za vas zanimljivi. U nekim slučajevima prednost ovih kolačiča je poboljšanje brzine za obradu vaših zahtjeva, zaznavanje i hramba vaših nastavitava i pomoč kod povezivanja sa socialnim mrežama.Ako nečete odabrati te kolačiče, to se može odraziti u loše oblikovanim ponudama i preporukama i sporijim dejstvo te stranice. Isto tako može biti oteškočeno povezivanje sa socilanim mrežama kao n.r. Facebook, Twitter, Google+, i slični.

Ti kolačiči sabiru informacije, sa kojima prilagodjavamo oglašivanje vašem ukusu, preferencijama i željama. Ove podatke upotrebljana tako naša, kao i partnerske i druge spletne stranice. Tako dobijeni podatki su anonimni - nemaju nikakvih osobnih podataka, koje ste možda dijelili sa nama. Ako nečete odabrati ovih kolačiča, oglasne poruke mogu biti manje primjereni za vas.