• Članek: Družina

Družina je naše bistvo

Družina tudi v današnjem času še vedno velja za osnovno celico družbe. Kljub temu, da se srečujemo z najrazličnejšimi oblikami skupnega življenja, in da je vsaka definicija družine do katere od njih krivična, se vsi zavedamo, da je prav družina tista, ki nas oblikuje, ki nam daje zavetje, podpro in takšno okolje, kjer smo lahko samo tisto, kar smo v resnici. V družinskem okolju se počutimo varne in ljubljene, v krogu najbližjih se osebnostno razvijemo, si ustvarimo svojo identiteto ter pridobimo osnovne navade in prepričanja.

V družini si zgradimo osebnost
Družina je naše bistvo, je tista vez, ki nas drži vse življenje, je naša motivacija ter prostor, v katerem se nenehno učimo in rastemo.
Ne glede na to, da se spreminjajo tako oblike kot tudi vsebine družine, ta ostaja eden najpomembnejših gradnikov naše osebnosti. Otrok se v družini nauči vsega tistega, kar ga kasneje opredeljuje kot posameznika. Iz družine izhaja njegovo vedenje, tu se je naučil norm in pravil ter oblikovanja odnosov. Vsi osnovni vedenjski vzorci izhajajo iz družine, način čustvovanja ter oblikovanje vrednot imajo prav tako izvor v primarni družini.

Generacije
Izraz generacija oz. rod opisuje družbene skupine, ki živijo v podobnih okoliščinah, imajo skupne interese in skupne zahteve. Običajno je to skupina pripadnikov vsakega od treh življenjskih obdobij: mladosti, srednjih let in starosti. Za vsako generacijo velja, da ima svoje posebnost, prav zato je izraz »generacijski konflikt« zelo pogost, sploh tedaj, ko so različne generacije prisiljene živeti skupaj. Med generacijami se pojavljajo razlike in napetosti, hkrati pa se seveda širijo tudi tradicija in vrednote. Prav vezi med generacijami pa so tiste, ki življenje bogatijo ter mu dajejo osnovo in podlago za soočanje s svetom.

Tosama neguje generacije
V Tosami smo si za svoj cilj zadali nego vseh generacij. Svoje izdelke razvijamo z mislijo na dobro počutje, skrbno nego in zdravje mladih in starih, pri nakupu surovin pa - kjer je le mogoče - izbiramo naravne, zdravju neškodljive in razgradljive - ker si naši kupci zaslužijo najboljše.

© Tosama. Online store by Shopamine. Postavke kolačićaMoji podaci
      /hr/o-tosami
          /hr/o-tosami/osnovni-podatki
              /hr/o-tosami/osnovni-podatki/ostali-podatki
          /hr/o-tosami/zgodovina
          /hr/o-tosami/tosama-po-svetu
          /hr/o-tosami/druzbena-odgovornost
          /hr/o-tosami/kariera
          /hr/o-tosami/prodajna-mesta-in-kontakti
          /hr/o-tosami/poslanstvo-in-vizija1
      /hr/izdelki-in-blagovne-znamke
      /hr/blagovne-znamke
      /hr/razvoj-in-proizvodnja
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/certifikati
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/patenti
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/zagotavljenje-kakovosti
      /hr/prodajna-mesta
      /hr/novosti-in-objave
    

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.  Kolačići ne pohranjuju osobne podatke.  Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće.

Više informacija
×
Informacije o upotrebi Web kolačiča ponudnika spletnog mjesta Tosama

Šta su to Web kolačiči?

Web kolačiči (u daljnem kolačiči) su malene datoteke, koje prilikom posjete dotičnog spletnog mjesta strežnik pošalje brskaču uporabnika, a ova jih onda naloži na upotrebljavanu napravu (računalo, tablicu, pametni telefon) sa kojom dostupamo do spletnog mjesta.

Na spletnom mjestu se upotrebljava više različitih kolačiča za različite namjere.

 1. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči potrebni za osnove funkcionalnosti spletnoga mjesta i omogučavaju djelovanje nakupne košarice, kupnju po spletu i tome slično.
 2. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, sa kojima dobivamo informacije o načinu uptrebe spletnog mjesta. To su kolačiči, koji preko podataka o naslovu internetnog protokola omogučavaju predasve analizu frekventnosti i sadržaju traženja po spletu. Ali su anonimne i ne omogučavaju sledenja pojedinog identificiranog upotrebnika.
 3. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, koji omogučavaju anonimni sled informacijama, koje su onda baza za našu prilagodbu oglašivanju po vašoj mjeri.

Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće. Uvjek možete promijeniti vaše nastavitve s klikom na link u nogi ove stranice.

Vaše nastavitve

To su kolačiči, koji su nužno potrebni za djelovanje spletne strane. Znači, kolačiči vas upamte, da možete nesmetano tražiti po spletnim stranicama. U ovoj grupi su kolačiči, koji su upotrebljeni za to, da si samo spletno mijesto zapamti vaš unos u spletne obrasce, košaricu kupnje i slično. Obavezne su medju ostalog i zato, jer zagotavljaju sigurnost i tako sprečavaju zloupotrebu sistema.

Ti analitički kolačiči nam omogučuju, da sa upotrebom anonimne slednje poboljšamo funkcionalnost stranice. Isto tako nam omogučuju lakšu identifikaciju proizvoda, koji bi eventuelno bili za vas zanimljivi. U nekim slučajevima prednost ovih kolačiča je poboljšanje brzine za obradu vaših zahtjeva, zaznavanje i hramba vaših nastavitava i pomoč kod povezivanja sa socialnim mrežama.Ako nečete odabrati te kolačiče, to se može odraziti u loše oblikovanim ponudama i preporukama i sporijim dejstvo te stranice. Isto tako može biti oteškočeno povezivanje sa socilanim mrežama kao n.r. Facebook, Twitter, Google+, i slični.

Ti kolačiči sabiru informacije, sa kojima prilagodjavamo oglašivanje vašem ukusu, preferencijama i željama. Ove podatke upotrebljana tako naša, kao i partnerske i druge spletne stranice. Tako dobijeni podatki su anonimni - nemaju nikakvih osobnih podataka, koje ste možda dijelili sa nama. Ako nečete odabrati ovih kolačiča, oglasne poruke mogu biti manje primjereni za vas.