Pojdimo na svež zrak

Zima z otroki naj bo aktivna

Ko se jesen prevesi v zimo in se dnevi skrajšajo, se več zadržujemo v zaprtih prostorih. Ampak kljub mrazu in slabšemu vremenu je gibanje na svežem zraku še vedno nujno potrebno, še posebej za otroke. Aktivnosti na prostem so namreč nujne za ohranjanje otrokovega zdravja, tako telesnega kot duševnega. Sonce bo poskrbelo, da bo njegovo telo tvorilo vitamin D, stik z okoljem mu bo pomagal krepiti imunski sistem, s hojo, igrami in ustvarjanjem na zraku si bo utrjeval telo, razvijal motoriko in nabiral  kondicijo.
Kaj torej početi z otrokom v dneh, ko bi se najraje zavlekli pod odejo in pred televizijo, a tega ne bomo storili, ker hočemo sebi in otroku dobro? Za vas smo pripravili nekaj idej za aktivno preživljanje prostega časa z majhnimi ali malo večjimi otroki.

Izlet na bližnji hrib in hribček
Pohodništvo ena najbolj priljubljenih športnih dejavnosti pri nas. Ker se večina staršev trudi, da bi otroka vzgojili tako, da bo šport postal njegova navada ali celo potreba, je hoja idealna za to, da malčka vpeljemo v pohodništvo. Že triletnik lahko hodi neprekinjeno pol ure in dve uri dolg izlet zanj ne bi smel biti naporen. Nekako do šestega leta se otroci hoji v hrib ne upirajo, kasneje bo treba vložiti več energije, saj jih pohodništvo skoraj ne zanima več, zato je motivacijo treba poiskati drugje: v opazovanju rastlin in živali, nabiranju gozdnih plodov, pripovedovanju zgodb, igrah in podobnem.

Igre na snegu
Če bomo otroka primerno oblekli, najbolje po plasteh, spremljali njegovo počutje in pazili, da ga ne bo mrazilo, je otrok lahko zunaj toliko časa, da mu je še prijetno. Otroci do prvega leta starosti bi morali biti pozimi zunaj do pol ure, starejši dlje, najbolje večkrat na dan po pol ure. Njihovi dnevi bodo polni radosti, če jih boste navdušili za igrice na snegu: naredite bunker, po vrtu iz snega zgradite potke ali labirint, izdelajte papirnate snežinke in okrasite vrtno drevje in grmovnice, z jedilnimi barvami obarvajte vodo v plastenki in rišite po snegu.

Pohod po učni ali drugi tematski poti
Povabimo mlade nadebudneže v naravo in jim obljubimo, da bodo izvedeli nekaj čisto novega: spoznali drevesne vrste, preiskali grajske ruševine, vstopili v podzemno jamo, spoznali oglarjenje, zanimive kamenine ali celo medvedov brlog. Pobrskajmo po internetu, kjer so učne poti podrobno opisane, in izberimo vremenu in otrokovi starosti primerno. V marsikaterem kraju nam bodo ponudili vodnik po tematski poti, večina jih je opremljena z informacijskimi tablami in zemljevidi, ponekod je možno po poti iti tudi s strokovnim vodstvom.

Izlet z vlakom in sprehod po novem kraju
V teh časih je za marsikaterega otroka vožnja z vlakom redko in vznemirljivo doživetje. Potovanje je prijetno in cenovno ugodno, pa še starši smo vso pot neobremenjeni. Otroci do šestega leta starosti z vlakom potujejo celo brezplačno, do dvanajstega pa po polovični ceni. Pojdimo pozimi na izlet do morja, morda do zdravilišča ali kopališča, sprehodimo se po nepoznanem mestu, se pogrejmo s kostanjem ali si oglejmo novoletno okrasitev.

© Tosama. Online store by Shopamine. Postavke kolačićaMoji podaci
      /hr/o-tosami
          /hr/o-tosami/osnovni-podatki
              /hr/o-tosami/osnovni-podatki/ostali-podatki
          /hr/o-tosami/zgodovina
          /hr/o-tosami/tosama-po-svetu
          /hr/o-tosami/druzbena-odgovornost
          /hr/o-tosami/kariera
          /hr/o-tosami/prodajna-mesta-in-kontakti
          /hr/o-tosami/poslanstvo-in-vizija1
      /hr/izdelki-in-blagovne-znamke
      /hr/blagovne-znamke
      /hr/razvoj-in-proizvodnja
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/certifikati
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/patenti
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/zagotavljenje-kakovosti
      /hr/prodajna-mesta
      /hr/novosti-in-objave
    

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.  Kolačići ne pohranjuju osobne podatke.  Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće.

Više informacija
×
Informacije o upotrebi Web kolačiča ponudnika spletnog mjesta Tosama

Šta su to Web kolačiči?

Web kolačiči (u daljnem kolačiči) su malene datoteke, koje prilikom posjete dotičnog spletnog mjesta strežnik pošalje brskaču uporabnika, a ova jih onda naloži na upotrebljavanu napravu (računalo, tablicu, pametni telefon) sa kojom dostupamo do spletnog mjesta.

Na spletnom mjestu se upotrebljava više različitih kolačiča za različite namjere.

 1. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči potrebni za osnove funkcionalnosti spletnoga mjesta i omogučavaju djelovanje nakupne košarice, kupnju po spletu i tome slično.
 2. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, sa kojima dobivamo informacije o načinu uptrebe spletnog mjesta. To su kolačiči, koji preko podataka o naslovu internetnog protokola omogučavaju predasve analizu frekventnosti i sadržaju traženja po spletu. Ali su anonimne i ne omogučavaju sledenja pojedinog identificiranog upotrebnika.
 3. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, koji omogučavaju anonimni sled informacijama, koje su onda baza za našu prilagodbu oglašivanju po vašoj mjeri.

Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće. Uvjek možete promijeniti vaše nastavitve s klikom na link u nogi ove stranice.

Vaše nastavitve

To su kolačiči, koji su nužno potrebni za djelovanje spletne strane. Znači, kolačiči vas upamte, da možete nesmetano tražiti po spletnim stranicama. U ovoj grupi su kolačiči, koji su upotrebljeni za to, da si samo spletno mijesto zapamti vaš unos u spletne obrasce, košaricu kupnje i slično. Obavezne su medju ostalog i zato, jer zagotavljaju sigurnost i tako sprečavaju zloupotrebu sistema.

Ti analitički kolačiči nam omogučuju, da sa upotrebom anonimne slednje poboljšamo funkcionalnost stranice. Isto tako nam omogučuju lakšu identifikaciju proizvoda, koji bi eventuelno bili za vas zanimljivi. U nekim slučajevima prednost ovih kolačiča je poboljšanje brzine za obradu vaših zahtjeva, zaznavanje i hramba vaših nastavitava i pomoč kod povezivanja sa socialnim mrežama.Ako nečete odabrati te kolačiče, to se može odraziti u loše oblikovanim ponudama i preporukama i sporijim dejstvo te stranice. Isto tako može biti oteškočeno povezivanje sa socilanim mrežama kao n.r. Facebook, Twitter, Google+, i slični.

Ti kolačiči sabiru informacije, sa kojima prilagodjavamo oglašivanje vašem ukusu, preferencijama i željama. Ove podatke upotrebljana tako naša, kao i partnerske i druge spletne stranice. Tako dobijeni podatki su anonimni - nemaju nikakvih osobnih podataka, koje ste možda dijelili sa nama. Ako nečete odabrati ovih kolačiča, oglasne poruke mogu biti manje primjereni za vas.