Kako preprečiti vaginalna vnetja?

Uporabljajmo bombaž

Žal se velika večina, kar tri četrtine žensk, v življenju vsaj enkrat sooči z vaginalnim vnetjem. Večinoma, kar v 80 odstotkih so to glivične okužbe, ki pa se ne prenašajo s spolnostjo, niti se z njimi ni moč okužiti v bazenih, ampak se telesu lastne glivice razrastejo preko vseh meja. To se zgodi, ker njihovo okolje zaradi različnih vzrokov postane pretoplo, prevlažno, pa tudi zato,ker v nožnici ni več dovolj laktobacilov, ki jim sicer razmnoževanje preprečujejo. Takšno, glivicam ustrezno okolje pa povzroči sintetično perilo in higienski pripomočki, pretesna oblačila, stres, padec imunskega sistema, jemanje nekaterih zdravil in podobno. Podobno velja za bakterije: rade imajo okolje brez kisika, v katerem se nadpovprečno razrastejo – in vložki iz sintetičnih materialov so za to idealni.

Koža ljubi naravno
Da se okužbam izognemo,  je treba preprečiti, da bi v intimnem področju nastali pogoji za razrast glivic in bakterij. Eden najenostavnejših načinov, s katerim lahko vsaka ženska pripomore k preprečevanju srbenja, pekočih bolečin in vnetij, je uporaba povsem naravnih izdelkov za intimno nego. Vložki in tamponi naj bodo iz bombaža!

Natura Femina iz Tosame
V domžalski Tosami že več kot 90  let skrbimo, da so izdelki za intimno higieno na najvišji kakovostni ravni, vsem dosegljivi, predvsem pa da ženskam ne škodujejo ali povzročajo alergij. Natura Femina je naša blagovna znamka, ki ji zaupajo predvsem tista dekleta in ženske, ki imajo visoka merila pri izbiri najintimnejšega zaveznika. Besedi »naravno« in »zdravo« sta z Naturo Femino neločljivo povezani, saj so izdelki za »tiste dni« iz čistega bombaža. Samo s 100-odstotno bombažnimi vložki koža intimnih delov telesa ženske normalno diha, ne izgublja vlage, hkrati pa takšni izdelki ne spreminjajo naravne kislosti vaginalne sluznice.

 

Neprecenljive prednosti bombaža
Natura Femina postane prva izbira, če se zavedamo vseh njenih dobrih strani:

 • izdelki so narejeni iz naravnega bombaža oziroma organsko pridelanega bombaža,
 • ne vsebujejo klora, barvil, parfumov in drugih dodatkov,
 • vložki so brez vpojnega gela (superabsorbensa),
 • so pH-nevtralni in dermatološko testirani,
 • so prijazni do okolja, saj so razgradljivi,
 • ginekologi jih priporočajo tudi ob najbolj občutljivih ginekoloških težavah.

 

© Tosama. Online store by Shopamine. Postavke kolačićaMoji podaci
      /hr/o-tosami
          /hr/o-tosami/osnovni-podatki
              /hr/o-tosami/osnovni-podatki/ostali-podatki
          /hr/o-tosami/zgodovina
          /hr/o-tosami/tosama-po-svetu
          /hr/o-tosami/druzbena-odgovornost
          /hr/o-tosami/kariera
          /hr/o-tosami/prodajna-mesta-in-kontakti
          /hr/o-tosami/poslanstvo-in-vizija1
      /hr/izdelki-in-blagovne-znamke
      /hr/blagovne-znamke
      /hr/razvoj-in-proizvodnja
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/certifikati
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/patenti
          /hr/razvoj-in-proizvodnja/zagotavljenje-kakovosti
      /hr/prodajna-mesta
      /hr/novosti-in-objave
    

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo.  Kolačići ne pohranjuju osobne podatke.  Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće.

Više informacija
×
Informacije o upotrebi Web kolačiča ponudnika spletnog mjesta Tosama

Šta su to Web kolačiči?

Web kolačiči (u daljnem kolačiči) su malene datoteke, koje prilikom posjete dotičnog spletnog mjesta strežnik pošalje brskaču uporabnika, a ova jih onda naloži na upotrebljavanu napravu (računalo, tablicu, pametni telefon) sa kojom dostupamo do spletnog mjesta.

Na spletnom mjestu se upotrebljava više različitih kolačiča za različite namjere.

 1. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči potrebni za osnove funkcionalnosti spletnoga mjesta i omogučavaju djelovanje nakupne košarice, kupnju po spletu i tome slično.
 2. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, sa kojima dobivamo informacije o načinu uptrebe spletnog mjesta. To su kolačiči, koji preko podataka o naslovu internetnog protokola omogučavaju predasve analizu frekventnosti i sadržaju traženja po spletu. Ali su anonimne i ne omogučavaju sledenja pojedinog identificiranog upotrebnika.
 3. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, koji omogučavaju anonimni sled informacijama, koje su onda baza za našu prilagodbu oglašivanju po vašoj mjeri.

Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće. Uvjek možete promijeniti vaše nastavitve s klikom na link u nogi ove stranice.

Vaše nastavitve

To su kolačiči, koji su nužno potrebni za djelovanje spletne strane. Znači, kolačiči vas upamte, da možete nesmetano tražiti po spletnim stranicama. U ovoj grupi su kolačiči, koji su upotrebljeni za to, da si samo spletno mijesto zapamti vaš unos u spletne obrasce, košaricu kupnje i slično. Obavezne su medju ostalog i zato, jer zagotavljaju sigurnost i tako sprečavaju zloupotrebu sistema.

Ti analitički kolačiči nam omogučuju, da sa upotrebom anonimne slednje poboljšamo funkcionalnost stranice. Isto tako nam omogučuju lakšu identifikaciju proizvoda, koji bi eventuelno bili za vas zanimljivi. U nekim slučajevima prednost ovih kolačiča je poboljšanje brzine za obradu vaših zahtjeva, zaznavanje i hramba vaših nastavitava i pomoč kod povezivanja sa socialnim mrežama.Ako nečete odabrati te kolačiče, to se može odraziti u loše oblikovanim ponudama i preporukama i sporijim dejstvo te stranice. Isto tako može biti oteškočeno povezivanje sa socilanim mrežama kao n.r. Facebook, Twitter, Google+, i slični.

Ti kolačiči sabiru informacije, sa kojima prilagodjavamo oglašivanje vašem ukusu, preferencijama i željama. Ove podatke upotrebljana tako naša, kao i partnerske i druge spletne stranice. Tako dobijeni podatki su anonimni - nemaju nikakvih osobnih podataka, koje ste možda dijelili sa nama. Ako nečete odabrati ovih kolačiča, oglasne poruke mogu biti manje primjereni za vas.